Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi, Mutfaklarımızın klasik tatlarından, geleneksel eşsiz lezzetiyle ağızda dağılan, evde hemen hazırlayıp misafirleriniz hazır tatlı sanacaklar, olmadığını öğrendiklerinde şaşıracaklar. Tabi ki şekilleri pastanedeki gibi her biri birbirinin aynısı olmuyor. Bayram da misafirlerinize bu şekerpareden yapmanızı öneririz. Konuyu bayrama da getirmişken bayramda dostlarınıza, misafirleriniz için yapabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi de Annelerimizin arkadaşlarıyla buluştuğu o güzel günlerden birinin eseri, havalar serinlemeye başladığında, özellikle geceleri çöl iklimini andıran rüzgârlar olduğunda, her mevsimin bir güzelliği vardı. Kışa yaklaşınca ve yaz mevsiminde Rabbimizin bizlere ikram ettiği tatlı sulu meyveler azalmaya başlayınca insanın canı daha çok tatlı ister. Annelerimiz öyle ballandıra, ballandıra anlatırdı ki; bu şekerpareyi de kim yese çok beğenir, tarifini alırmış. Bizde siz hünerli hanımlara tarifimizi verelim.

Şekerpare şerbetiyle, yumuşak hamurumsu bir tatlı değil. Tüm şerbetini çekmiş beklediği halde kıvamı bozulmamış kıyır, kıyır bir tatlıdır. Aynı hamuruyla 3 çeşitte yapabilirsiniz. Şekerpare-balparmak-badempare. Yalnız fırın ısısı 180'c dereceden aşağıya olmuyor. Turbo fırında olursa 150'c derecede pişiyor. Şekerparelerin iyice kızarması önemlidir. Yeterince kızarmaz ise iç kısmı hamur kalabiliyor. Tarifimizin hazırlığına geçebiliriz.

Hamuru İçin Malzemeleri

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı
  • 3 su bardağı un (Hamurunuzu kıvamına göre de göz kararı eklenebilir.)
  • 1 yumurta (Yumurtanın sarısı ve beyazı bütünüyle)
  • 1 yumurta akı (Bu yumurtanın sarısını üzerine sürmek için)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz

Şerbeti İçin Malzemeleri

  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Süslemek için

  • Fındık veya ceviz
Pastane Usulü Şekerpare Nasıl Yapılır?

Şerbetin Hazırlanması, 3 su bardağı tozşekerimizi ve 4 su bardağı suyla orta bir tencerede kaynatalım. Kaynar sıcaklığı gidince içine yarım limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatalım. Başladığımızda fırınımızı önceden ısıtıp, 180'c dereceye getirelim ki sıcak olsun. Şimdi derin kabımızı alalım. İçine pudra şekerimizi, sıvıyağımızı, yumurtamızı ve margarini ekleyip bir mikser yardımı ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. İyice çırptığımız karışıma karbonatımızı ve tuzumuzu ekleyip biraz daha karıştıralım. Daha sonra elediğimiz unu da ekleyip yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım. Elimizle hamurumuzu ezelim ki, kıyır, kıyır, kıvam aldığını gördüğümüzde hamurumuz hazırdır demektir. Bundan sonra hamur yoğurmayı bırakalım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları koparıp şekline oval şekil verip hafifçe elimizle bastıralım. Ayırdığımız yumurta sarısını şekerparemizin üstüne bir fırça yardımı ile sürüp, çatalımızla derin çizgisini yapalım. Hafif yağladığımız tepsimize dizip önceden ısıttığımız sıcak fırınımıza verelim. Nar gibi kızarana kadar pişirelim. Sakın az pişirmeyin şerbetlenince hamurlaşır. Şerbeti için, tozşekeri ve suyu ocağa alıp kaynatalım, almaya yakın yarım limonumuzu sıkalım. Orta kıvamlı bir şerbet olsun ve ılımaya bırakalım. Şekerparelerimizi fırından aldıktan sonra 2-3 dakika kadar bekletip ılık şerbetimizi üzerine gezdirelim. Şerbeti ılık, tatlımız sıcak olsun fakat fırından alır almaz değil ilk sıcaklığını gidince dökülecek. Bu arada tatlıları ters düz edebilirsiniz. Tatlımızı biraz dinlendirelim, mesela sabah yaptıysak akşam servis edelim, yumuşayabilir. Mesela 24 saatten fazla olduysa artık şerbetten çıkarabilirsiniz. Üzerini fındık veya cevizle süsleme yapabilirsiniz. Allah yar ve yardımcınız olması dileğiyle.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 16:16:08
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Pastane Usulü Şekerpare Tarifi"
Konu pastane usulü şekerpare fakat görseliniz ne alaka,lütfen biraz daha dikkatli olalım.Elinize sağlık.
Kadir Bora . 12.06.2016
CEVAP YAZ
Şekerpare
Şekerpare
Şekerpare için malzemeler1 paket margarin1 su bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı irmik2 yemek kaşığı Hindistan cevizi2 yumurta4 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozuŞekerpare şerbeti için malzemeler3 su bardağı şeker4 su bardağı suYarım...
Kolay Şekerpare
Kolay Şekerpare
Kolay Şekerpare, Geleneksel bir tatlımız olan şekerparede yaparken yumurta kullandığımız şerbetli tatlılarımızdandır. Bazı yörelerde şerbeti kurabiye olarak adı geçen şekerpare tatlısı kurabiye şeklinde yapılan hamurun üzerine şerbet dökülerek yapıla...
Şekerpare Nasıl Yapılır
Şekerpare Nasıl Yapılır
Şekerpare Nasıl Yapılır, Şekerpare Türk mutfaklarında özel bir yere sahip olan şerbetli tatlılarımızdandır. Yapılışı kolay olan bu tatlımız hemen hemen herkes tarafından oldukça beğenilir. Geleneksel tatlılarımızdan olan şekerpareyi evimizde yapmak ç...
Fıstıklı Şekerpare
Fıstıklı Şekerpare
Fıstıklı Şekerpare, Tatlı tariflerimizin kategorisine en nefisi olan fıstıklı şekerparemizle devam edeceğiz. Şeker mi şeker, fıstık mı fıstık, yedikçe yemek isteyeceğiniz türden leziz bir tatlıyı kim sevmez ki; Olsa da yesek dediğimiz tatlılardandır ...
Kakaolu Şekerpare
Kakaolu Şekerpare
Kakaolu Şekerpare, bu lezzet sıcacık çayın yanına harika bir uyum sağlayacak. Şekerpare tarifimize birkaç şey ekleyip geliştirdik. Çikolatayı sevenler kakaolu aromasıyla bu tatlıya bayılacaklar. Bloğumuzu böyle sık sık güncellemek, özellikle de güzel...
Haşhaşlı Şekerpare
Haşhaşlı Şekerpare
Haşhaşlı Şekerpare, Haşhaş, yiyeceğe tadını vermek için ve kokusunu vermek için, yiyeceklerin üzerine serpildiği gibi, yağ ile ezilerek krema haline getirilerek bu karışımdan hamur işlerinde hazırlanarak içine de haricen sürülerek kullanılır. Haşhaşı...
Fındıklı Şekerpare
Fındıklı Şekerpare
Fındıklı Şekerpare, Yine tatlı kategorisindeyiz, tatlı yemek dünyada en özel hazlardan birisidir. Diğer özel hazlardan birisi de mutfaktayken müzik dinlemek, çünkü yaşama iksiri olan müzik, herkesteki yeri daha farklıdır. Kişinin yaşama fırtınalarına...
İrmikli Şekerpare Tarifi
İrmikli Şekerpare Tarifi
İrmikli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeleri3 su bardağı un1 su bardağı irmik1 çay bardağı şeker1 adet yumurta1 adet yumurta sarısı1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaYarım paket margarin1 çay bardağı sıvı yağŞerbeti İçin Malzemeleri4 su bardağı su3 su ...
En Güzel Şekerpare Tarifi
En Güzel Şekerpare Tarifi
En Güzel Şekerpare tarifi; tüm bayanların kendi yaptığı tarif hakkındaki yorumudur. Şekerpare hamurdan yapılan ve üzerine şerbet döküle bir tatlı anlamına gelir. Ayrıca çok tatlı olan bir kayısı türüne de şekerpare denmektedir. Yöreler göre farklı ta...
Şekerpare Tatlısı
Şekerpare Tatlısı
Şekerpare Tatlısı pek çok kişinin yemeklerden sonra yemekten hoşlandığı bir tatlı türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tatlıyı misafirlerinize sunmak için de rahatlıkla yapabilmeniz mümkündür. Pek çok kişi hazır olarak satın alabiliyor olsa da aslın...

 

Şekerpare
Kolay Şekerpare
Şekerpare Nasıl Yapılır
Fıstıklı Şekerpare
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Kakaolu Şekerpare
Haşhaşlı Şekerpare
Fındıklı Şekerpare
İrmikli Şekerpare Tarifi
En Güzel Şekerpare Tarifi
Şekerpare Tatlısı
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şekerpare
Kolay Şekerpare
Şekerpare Nasıl Yapılır
Fıstıklı Şekerpare
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024