En Güzel Şekerpare Tarifi

En Güzel Şekerpare tarifi; tüm bayanların kendi yaptığı tarif hakkındaki yorumudur. Şekerpare hamurdan yapılan ve üzerine şerbet döküle bir tatlı anlamına gelir. Ayrıca çok tatlı olan bir kayısı türüne de şekerpare denmektedir. Yöreler göre farklı tariflerle yapılabilse de şekerpare herkesin bildiği bir tatlıdır. Hem lezzeti güzel olan hem de ölçüleri tam uyan bu tarifi yapmak da çok kolaydır.

En Güzel Şekerpare Hamuru İçin Malzemeleri

  • 1 paket margarin (250 gram) veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 8 silme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Şerbeti İçin Malzemeleri

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

En Güzel Şekerpare nasıl yapılır?


Şekerpareleri yapmaya başlamadan önce ilk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Şerbeti kaynatmak için büyük bir tencere alıyoruz. Tencerenin içine toz şekeri ve suyu ilave edip ocağın üzerine koyuyoruz. Orta ateşte şerbet kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Şeker eriyip de şerbet kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakabiliriz. Kısık ateşte yaklaşık olarak 10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Limon suyunu ilave edip yaklaşık 2-3 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatıyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatıp şerbeti ılımaya bırakıyoruz.

Tercihimize göre tereyağı veya margarin hangisini kullanacaksak oda sıcaklığında bekleterek eritiyoruz. Derin ve büyük bir karıştırma kabı alıyoruz. Bu kabın içerisine yumuşamış margarin ve pudra şekerini koyup koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Krema kıvamına gelen karışımın üstüne sıvı yağ, bir yumurta ve diğer yumurtanın beyazını ilave ediyoruz. Bu şekilde biraz daha karıştırıyoruz. Daha sonra da irmik, vanilya, kabartma tozu ve bir tutam tuz ilave edilir. Son olarak da unu eleyerek ve yavaş yavaş ilave edelim. Yumuşaklığını ayarlayarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım. Hamur hazırlanınca buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilirse daha güzel bir kıvamı olur.

Hamura istersek yuvarlak istersek köfte şekli verebiliriz. Hamurumuz yağlı bir hamur olacağı için tepsiyi yağlamaya gerek yoktur. Ayırdığımız yumurta sarısını bir yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp yumurtanın kıvamını inceltiyoruz. Şekil verdiğimiz şekerpare üzerine yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine tam ortaya gelecek şekilde batırarak fındık yerleştiriyoruz. İsteğe göre fındık yerine ceviz de koyulabilir ya da hiçbir şey koyulmadan sadece çatalla çizik atarak şekilde verilebilir. Fırınımızı 10-15 dakika önce 180 derece ısıtıyoruz. Isıtılmış fırında yine 180 derecede yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz. Şekerparenin üzeri ve altı kızarınca pişmiş demektir. Şekerpare fırından çıkınca hemen sıcakken şerbeti dökülmelidir. Şerbette bu arada soğuğa yakın ılık olacak şekilde olmalı ve sıcak şekerpareye hemen dökülür. Şerbetin tamamı dökülüp tatlının şerbeti içine çekmesi beklenir. Şerbeti çeken tatlı soğumaya bırakılır. Soğuyunca servise hazır olur.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 03:13:21
En Güzel Şekerpare Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

En Güzel Şekerpare Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "En Güzel Şekerpare Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şekerpare

Şekerpare için malzemeler1 paket margarin1 su bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı irmik2 yemek kaşığı Hindistan...
Devamını Oku

Kolay Şekerpare

Kolay Şekerpare, Geleneksel bir tatlımız olan şekerparede yaparken yumurta kullandığımız şerbetli tatlılarımızdandır. Bazı yörelerde şerbeti kurabiye olarak ...
Devamını Oku

Şekerpare Nasıl Yapılır

Şekerpare Nasıl Yapılır, Şekerpare Türk mutfaklarında özel bir yere sahip olan şerbetli tatlılarımızdandır. Yapılışı kolay olan bu tatlımız hemen hemen ...
Devamını Oku

Fıstıklı Şekerpare

Fıstıklı Şekerpare, Tatlı tariflerimizin kategorisine en nefisi olan fıstıklı şekerparemizle devam edeceğiz. Şeker mi şeker, fıstık mı fıstık, yedikçe yemek ...
Devamını Oku

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi, Mutfaklarımızın klasik tatlarından, geleneksel eşsiz lezzetiyle ağızda dağılan, evde hemen hazırlayıp misafirleriniz hazır ta...
Devamını Oku

Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare, bu lezzet sıcacık çayın yanına harika bir uyum sağlayacak. Şekerpare tarifimize birkaç şey ekleyip geliştirdik. Çikolatayı sevenler kakaol...
Devamını Oku

Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare, Haşhaş, yiyeceğe tadını vermek için ve kokusunu vermek için, yiyeceklerin üzerine serpildiği gibi, yağ ile ezilerek krema haline getirile...
Devamını Oku

Fındıklı Şekerpare

Fındıklı Şekerpare, Yine tatlı kategorisindeyiz, tatlı yemek dünyada en özel hazlardan birisidir. Diğer özel hazlardan birisi de mutfaktayken müzik dinlemek,...
Devamını Oku

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare Tatlısı pek çok kişinin yemeklerden sonra yemekten hoşlandığı bir tatlı türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tatlıyı misafirlerinize sunmak için d...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şekerpare
Kolay Şekerpare
Şekerpare Nasıl Yapılır
Fıstıklı Şekerpare
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024