Fıstıklı Şekerpare

Fıstıklı Şekerpare, Tatlı tariflerimizin kategorisine en nefisi olan fıstıklı şekerparemizle devam edeceğiz. Şeker mi şeker, fıstık mı fıstık, yedikçe yemek isteyeceğiniz türden leziz bir tatlıyı kim sevmez ki; Olsa da yesek dediğimiz tatlılardandır şekerpare. Şerbetinin kararında olması çok mühimdir bu tatlının. Çeşitli yapım teknikleri olan Şekerpare'nin, değişmeyen tek özelliği şerbetinin olmasıdır.
Bu nedenle bazı yörelerde adı "Şerbetli kurabiye" olarak da anılır. Farklı bir aroma tadının vermesi için genelde şerbetine az miktarda limon suyu, limon kabuğu rendesi veya vanilya eklenir. Dilerseniz 1 su bardağı un çıkarıp onun yerine 1 su bardağı toz fındık ekleyebilirsiniz. Emin olun çok seveceksiniz. Osmanlı Türk mutfağının en lezzetli tatlılarından bir olan ve akşam yemeğinden sonra sevdiklerinizle ve misafirlerinizle yiyebileceğiniz mükemmel tatlardan biridir. Misafir, evimizin bereketi, evin görünmez sahibi. Aşımızın en kıymetli ortağıdır. Mutfağımızda padişah gelecek edasıyla, kıyı köşede en kıymetli nimetlerini ortaya döken ve kendisinin bile tüketmeyip en güzelini, en süslüsünü misafirine ayıran marifetli hanımlarına. Osmanlının en güzel kültürlerini yaşatan hünerli hanımların elleri dert görmesin dileğiyle. Fıstıklı şekerparemizin hazırlığına başlayabiliriz.

Fıstıklı Şekerpare Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 çorba kaşığı irmik
  • 2 çorba kaşığı yeşil fıstık tozu
  • 2 yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Fıstıklı Şekerpare Üzeri için

  • Fıstık içi
  • 1 yumurtanın sarısı
Fıstıklı Şekerpare Nasıl Yapılır?

Şerbetin Hazırlanması, 3 su bardağı tozşekerimizi ve 4 su bardağı suyumuzu orta boy tenceremizde kaynatalım.
Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatalım. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakalım. Tatlımıza başlarken, önceden fırınımızı 170'c derecede ısıtalım. Hamur yoğurma kabımıza oda sıcaklığında olan margarini ve pudra şekerini koyup mikser yardımı ile güzelce karıştıralım. Daha sonra üzerine yumurtalarımızı kırıp karıştırmaya devam edelim. Yine içine tüm malzemelerimizi ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar güzelce yoğuralım. Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp ezelim. Sonra yağladığımız tepsi içine dizelim. Bu aşamadan sonra tatlımızın üzerine yumurta sarısını sürelim. Sonra da tatlımızın tam ortasına fıstığı bastıralım. Önceden ısıttığımız fırınımıza tepsimizi verelim. Nar gibi kızarana kadar pişirelim. Fırınımızdan tepsimizi alıp ilk sıcaklığı gittikten sonra ılık şerbetimizi üzerine gezdirelim. Şerbeti çeksin diye tepsimizin üzerine başka bir tepsiyle kapatalım ki, dinlensin. Servisimize hazır hale getirirken hünerli hanımlarım ellerine ve yüreğine sağlık diyelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 00:22:47
Fıstıklı Şekerpare ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fıstıklı Şekerpare Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fıstıklı Şekerpare"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şekerpare

Şekerpare için malzemeler1 paket margarin1 su bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı irmik2 yemek kaşığı Hindistan...
Devamını Oku

Kolay Şekerpare

Kolay Şekerpare, Geleneksel bir tatlımız olan şekerparede yaparken yumurta kullandığımız şerbetli tatlılarımızdandır. Bazı yörelerde şerbeti kurabiye olarak ...
Devamını Oku

Şekerpare Nasıl Yapılır

Şekerpare Nasıl Yapılır, Şekerpare Türk mutfaklarında özel bir yere sahip olan şerbetli tatlılarımızdandır. Yapılışı kolay olan bu tatlımız hemen hemen ...
Devamını Oku

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi, Mutfaklarımızın klasik tatlarından, geleneksel eşsiz lezzetiyle ağızda dağılan, evde hemen hazırlayıp misafirleriniz hazır ta...
Devamını Oku

Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare, bu lezzet sıcacık çayın yanına harika bir uyum sağlayacak. Şekerpare tarifimize birkaç şey ekleyip geliştirdik. Çikolatayı sevenler kakaol...
Devamını Oku

Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare, Haşhaş, yiyeceğe tadını vermek için ve kokusunu vermek için, yiyeceklerin üzerine serpildiği gibi, yağ ile ezilerek krema haline getirile...
Devamını Oku

Fındıklı Şekerpare

Fındıklı Şekerpare, Yine tatlı kategorisindeyiz, tatlı yemek dünyada en özel hazlardan birisidir. Diğer özel hazlardan birisi de mutfaktayken müzik dinlemek,...
Devamını Oku

En Güzel Şekerpare Tarifi

En Güzel Şekerpare tarifi; tüm bayanların kendi yaptığı tarif hakkındaki yorumudur. Şekerpare hamurdan yapılan ve üzerine şerbet döküle bir tatlı anlamı...
Devamını Oku

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare Tatlısı pek çok kişinin yemeklerden sonra yemekten hoşlandığı bir tatlı türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tatlıyı misafirlerinize sunmak için d...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şekerpare
Kolay Şekerpare
Şekerpare Nasıl Yapılır
Fıstıklı Şekerpare
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024