Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare, Haşhaş, yiyeceğe tadını vermek için ve kokusunu vermek için, yiyeceklerin üzerine serpildiği gibi, yağ ile ezilerek krema haline getirilerek bu karışımdan hamur işlerinde hazırlanarak içine de haricen sürülerek kullanılır. Haşhaşın özelliği, Ağrı kesici, yumuşatıcı, solunum cihazına olumluluk gösterir. Laksatiftir ve balıkyağı yerine kullanılır.
Sağlık açısından yağı, mesane iltihabında, raşitizmde, sıralı hastalığında ve kabızlıkta kullanılır. Ağrı ve sancıları dindirici özelliğine sahiptir. Bu tatlımız da çay saatlerinize eşlik etmesi için hazırlayabilirsiniz. Akşam yemeklerinden sonra veya beş çaylarının da vazgeçilmezlerinden olan haşhaşlı şekerparemiz, mavi haşhaş kullanarak yapacağınız nefis bir tatlı tarifimizdir. Görselliği ile iştah kabartan tatlımız, evinizde bulunan haşhaşı da ekleyip değişik bir görüntüsü olur. Kolay şerbetli bir tatlıyı ılık şerbetini sıcak şekerparelerin üzerine dökülmesidir. Şekerparelerin üzerinin kapatılıp bir gece bekletilmesidir. O zaman tam kıvamını alır.

Haşhaşı tatlının içinde severseniz, tam sizlere göre bir tarif olacak. Haşhaşlı şekerpare birlikteliğini bir deneyin. Bu tarifimizi marifetli hanımlarımız yaparken elleri dert görmesin inşallah. Sımsıcak sevgilerimizle. Çıtır çıtır haşhaşları yemek çok keyifli olacak. Aslında bir lokmacıklar hem de ne lokma! Kıyır, kıyır, nefis haşhaş kokusuyla. Buyurun hazırlığımıza başlayabiliriz.

Haşhaşlı Şekerpare Malz
emeleri

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı mavi haşhaş
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un

Şerbeti için malzemeleri

  • 5 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Haşhaşlı Şekerpare Nasıl Yapılır?


İlk başlarken öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için şekeri ve suyunu bir tenceremize alıp kaynatalım. Kaynayan şerbetimize yarım limonun suyunu sıkıp bir iki dakika daha kaynatıp, sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyelim. Sırada oda sıcaklığında bıraktığımız, margarini, 1 adet yumurtayı ve 1 yumurtanın sadece akını alıp, sıvıyağı ve şekerini de kabımızın içine alıp elimizle yoğuralım. İçine haşhaşı, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurumuzu yoğuralım. Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğüne yakın parçalarından koparıp yağladığımız veya fırın tepsisine de yağlı bir kâğıt sererek hamurdan kopardığımız parçaları yuvarlayıp hafifçe bastırıp dizelim. Şekerparelerimizin üzerini bir çatal yardımı ile çizik atalım. Bir yumurtadan ayırdığımız yumurta sarısını da şekerparelerimizin üstüne sürüp, önceden 175'c dereceli fırınımızı ısıtıp şekerparelerimizi fırınımıza verelim. İyice üstleri kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen şekerparelerimizi alıp, üzerine önceden hazırladığımız ve soğumaya bıraktığımız şerbetini döküp, üzerine de başka bir tepsi ile kapatalım ki, şerbeti iyice çekebilsin. Siz hanımların ellerine ve yüreğine sağlık diyelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 05:21:28
Haşhaşlı Şekerpare ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşhaşlı Şekerpare Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Şekerpare"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şekerpare

Şekerpare için malzemeler1 paket margarin1 su bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı irmik2 yemek kaşığı Hindistan...
Devamını Oku

Kolay Şekerpare

Kolay Şekerpare, Geleneksel bir tatlımız olan şekerparede yaparken yumurta kullandığımız şerbetli tatlılarımızdandır. Bazı yörelerde şerbeti kurabiye olarak ...
Devamını Oku

Şekerpare Nasıl Yapılır

Şekerpare Nasıl Yapılır, Şekerpare Türk mutfaklarında özel bir yere sahip olan şerbetli tatlılarımızdandır. Yapılışı kolay olan bu tatlımız hemen hemen ...
Devamını Oku

Fıstıklı Şekerpare

Fıstıklı Şekerpare, Tatlı tariflerimizin kategorisine en nefisi olan fıstıklı şekerparemizle devam edeceğiz. Şeker mi şeker, fıstık mı fıstık, yedikçe yemek ...
Devamını Oku

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi, Mutfaklarımızın klasik tatlarından, geleneksel eşsiz lezzetiyle ağızda dağılan, evde hemen hazırlayıp misafirleriniz hazır ta...
Devamını Oku

Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare, bu lezzet sıcacık çayın yanına harika bir uyum sağlayacak. Şekerpare tarifimize birkaç şey ekleyip geliştirdik. Çikolatayı sevenler kakaol...
Devamını Oku

Fındıklı Şekerpare

Fındıklı Şekerpare, Yine tatlı kategorisindeyiz, tatlı yemek dünyada en özel hazlardan birisidir. Diğer özel hazlardan birisi de mutfaktayken müzik dinlemek,...
Devamını Oku

En Güzel Şekerpare Tarifi

En Güzel Şekerpare tarifi; tüm bayanların kendi yaptığı tarif hakkındaki yorumudur. Şekerpare hamurdan yapılan ve üzerine şerbet döküle bir tatlı anlamı...
Devamını Oku

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare Tatlısı pek çok kişinin yemeklerden sonra yemekten hoşlandığı bir tatlı türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tatlıyı misafirlerinize sunmak için d...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şekerpare
Kolay Şekerpare
Şekerpare Nasıl Yapılır
Fıstıklı Şekerpare
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024