Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare, bu lezzet sıcacık çayın yanına harika bir uyum sağlayacak. Şekerpare tarifimize birkaç şey ekleyip geliştirdik. Çikolatayı sevenler kakaolu aromasıyla bu tatlıya bayılacaklar. Bloğumuzu böyle sık sık güncellemek, özellikle de güzel tarifler eklemek bizi nasıl mutlu ediyor tahmin edemezsiniz. Türk mutfağımızın eskimeyen lezzetlerinden geleneksel tatlılarımızın içinde en sevilenidir.
Tam, klasik bir şekerpare. Hani sadece bayramlarda, büyüklerimizin yapabildiği türden.

Şekerpare hamuruna, bir yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi katılırsa güzel bir koku verir. Tarçını severseniz, şerbeti yerine hamuruna bir tatlı kaşığı kadar tarçın ilave ederseniz, daha yoğun bir tarçın aroması elde etmiş olursunuz. Hamuruna kakaoyu ekleyip de yapıyoruz ya veya hamurunu ikiye bölüp de yarısına 1 yemek kaşığı da kakao ilave edilebilir. Sade yaparsanız üzerine fındık koyabilirsiniz.

İki renkli şekerpare yapabilirsiniz, hamurun yarısı kakaolu, yarısı sade olabilir. İki hamuru tabak büyüklüğünde açıp üst, üste koyalım. Sonra rulo yaparak ve ruloyu dilimleyip de tepsiye dizebiliriz. Ortasına dilerseniz ceviz veya fındık koyabilirsiniz. Şerbetli tatlı olmasına rağmen baymaz. Yedikçe yenir bu tatlı. Yapması beş dakika kadar da kolaydır. Güvenle deneyebilirsiniz. Marifetli hanımların elleri dert görmesin dileğiyle, sevgilerimizle. Buyurun hazırlığımıza başlayalım.

Kakaolu Şekerpare Malzeme
leri

  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 tutam Hindistan cevizi
  • 1 avuç ceviz
  • Alabildiğince un

Şerbeti için malzemeleri

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Yarım limon

Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır?


İlk önce başlamamız için fırınımızı önceden 170'c dereceye getirip başlayalım. Karıştırma kabımızı alıp iyice oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvıyağı, kakaoyu ve yumurtaların bir tanesinin sarısını ayırıp diğerlerini karışımımıza ilave edip bir güzel karıştıralım. İçine irmiği; Hindistan cevizini, pudra şekerini, şekerli vanilyayı, kabartma tozunu ve alabildiğince unumuzu ilave edip yoğuralım. Unumuzun ölçüsü kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Yağladığımız fırın tepsimize veya yağlı kâğıt serili fırın tepsimize dizelim. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüp üzerine birer ceviz içi yerleştirelim. Önceden ısıttığımız fırınımıza hazırladığımız tepsimizi verelim. Üzeri kızarana dek pişirelim. Kızardıktan sonra fırınımızdan çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Bu arada şerbetini hazırlarken ölçülerimizdeki malzemeleri koyup kaynatalım. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp ocağımızın altını kapatalım. Soğuyan şekerparemizin üzerine sıcak şerbetimiz, ılık olacak şekilde ayarlayıp üstüne dökelim. Şerbeti iyice çekince Servimize hazır hale gelir. Hanımların ellerine ve yüreğine sağlık diyelim.

Afiyet olsun.
19.01.2024 16:28:59
Kakaolu Şekerpare ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kakaolu Şekerpare Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kakaolu Şekerpare"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şekerpare

Şekerpare için malzemeler1 paket margarin1 su bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı irmik2 yemek kaşığı Hindistan...
Devamını Oku

Kolay Şekerpare

Kolay Şekerpare, Geleneksel bir tatlımız olan şekerparede yaparken yumurta kullandığımız şerbetli tatlılarımızdandır. Bazı yörelerde şerbeti kurabiye olarak ...
Devamını Oku

Şekerpare Nasıl Yapılır

Şekerpare Nasıl Yapılır, Şekerpare Türk mutfaklarında özel bir yere sahip olan şerbetli tatlılarımızdandır. Yapılışı kolay olan bu tatlımız hemen hemen ...
Devamını Oku

Fıstıklı Şekerpare

Fıstıklı Şekerpare, Tatlı tariflerimizin kategorisine en nefisi olan fıstıklı şekerparemizle devam edeceğiz. Şeker mi şeker, fıstık mı fıstık, yedikçe yemek ...
Devamını Oku

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi, Mutfaklarımızın klasik tatlarından, geleneksel eşsiz lezzetiyle ağızda dağılan, evde hemen hazırlayıp misafirleriniz hazır ta...
Devamını Oku

Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare, Haşhaş, yiyeceğe tadını vermek için ve kokusunu vermek için, yiyeceklerin üzerine serpildiği gibi, yağ ile ezilerek krema haline getirile...
Devamını Oku

Fındıklı Şekerpare

Fındıklı Şekerpare, Yine tatlı kategorisindeyiz, tatlı yemek dünyada en özel hazlardan birisidir. Diğer özel hazlardan birisi de mutfaktayken müzik dinlemek,...
Devamını Oku

En Güzel Şekerpare Tarifi

En Güzel Şekerpare tarifi; tüm bayanların kendi yaptığı tarif hakkındaki yorumudur. Şekerpare hamurdan yapılan ve üzerine şerbet döküle bir tatlı anlamı...
Devamını Oku

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare Tatlısı pek çok kişinin yemeklerden sonra yemekten hoşlandığı bir tatlı türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tatlıyı misafirlerinize sunmak için d...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şekerpare
Kolay Şekerpare
Şekerpare Nasıl Yapılır
Fıstıklı Şekerpare
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024