Kolay Şekerpare

Kolay Şekerpare, Geleneksel bir tatlımız olan şekerparede yaparken yumurta kullandığımız şerbetli tatlılarımızdandır. Bazı yörelerde şerbeti kurabiye olarak adı geçen şekerpare tatlısı kurabiye şeklinde yapılan hamurun üzerine şerbet dökülerek yapılan bir tatlıdır. Evde taze taze yapılan şekerpare tatlısının tadı elbette çok daha güzel olacaktır.
Şekerpare tatlısı bütün hanımların mutfağında yapabileceği kolay bir tariftir. Hanımların mutfakta geçirilecek zamanları kısıtlı olduğunda neler keşfediliyormuş bir bilseniz. Tarif defterinize yanında yıldızlı olarak not edilecek, o kadar güzel o kadar nefis bir tarif. Ramazan ayının başlaması ile tatlı yiyeceğimiz artıyor ve bayramlarda zirveye çıkıyor. Bayram tatlıları, çikolatalar neredeyse her gittiğimiz evde bizi ev sahibi ile karşılanıyoruz.

Şekerpare tatlımızı, yemek davetlerinde ve diğer misafirler tarafından en çok beğenilen tatlılarımızın bir tanesidir. Şekerpare, diğer tüm yaptığınız tatlıları gölgede bırakacak kadar güzel olur. Çok hafif olan tatlımız hem de bir o kadar pratik. Hafta sonları özel misafirlerinize hazırlayabilirsiniz. Mükemmel tadı ve görüntüsüyle hayran bırakacaksınız. Ramazan ayına doğru yaklaştığımız şu günlerde, gönül rahatlığı ile ikram edeceğiniz ve iftar sofralarına da çok yakışacak hafif ve ağızda dağılan şerbetlimi şerbetli tatlımız. Üstelik tadına doyum olmaksızın da bereketlidir. Eşlerine sürpriz yapmak isteyen tüm hanımların ellerine ve yüreğine sağlık diyelim.
Buyurun hazırlığımıza başlayabiliriz.

Kolay Şekerpare Malzemeleri

  • 2-3 su bardağı kadar un
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yumurta
  • 125 gram margarin
  • 1 çay barağı irmik
  • Yarım çay bardağı Antep fıstığı

Şerbeti için malzemeleri

  • 2,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı limonun suyu

Kolay Şekerpare Nasıl Yapılır?


Şekerparemize başlamadan evvel fırınımızı önceden ısıtıp 170'c dereceye getirip hazırlığımıza başlayalım. İlk önce şerbetimizden başlayalım ki, ağır, ağır, soğutalım. Suyumuzu ve şekerimizi tencere koyup, ocağımıza koyalım. Şerbetimiz hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kaynatalım. İçine limon suyunu da sıkıp, 1-2 dakika daha karıştırıp, ateşten alıp soğumaya bırakalım. Çukur bir kap alalım. İçine 2 su bardağı unumuzu, pudra şekerimizi, karbonatımızı, yumurtamızı, margarinimizi ve irmiğimizi de ekleyip elimize yapışmayacak şekilde kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Gerektiğinde azar, azar, unu ilave edebilirsiniz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Yağladığımız fırın tepsimize şekerparelerimizi araları ayrı kalacak şekilde dizelim. Ortasına da Antep fıstığını batıralım. Önceden ısıttığımız fırınımıza verelim. Sıcak fırınımızda üstleri kızarana kadar pişirelim. Şekerparemizi nar gibi kızarana kadar pişirin. Az kızarırsa içi hamur kalabilir. Zaten iyi kızarmış tatlı daha lezzetli oluyor. Şekerparemizi fırınımızdan çıkardıktan sonra soğuyan şerbetimizi üzerine dökelim. Ellerinize ve yüreğinize sağlık dileyelim. Siz marifetli hanımlar; Allah yar ve yardımcınız olsun.

Not; İşiniz aceleyse üzerine yumurta sürülmese de olur, fakat yumurta sarısı hazır şekerparelerin görüntüsünü veriyor, tatlıyı parlak yapıyor.

Afiyet olsun.
19.01.2024 08:36:43
Kolay Şekerpare ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kolay Şekerpare Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kolay Şekerpare"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şekerpare

Şekerpare için malzemeler1 paket margarin1 su bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı irmik2 yemek kaşığı Hindistan...
Devamını Oku

Şekerpare Nasıl Yapılır

Şekerpare Nasıl Yapılır, Şekerpare Türk mutfaklarında özel bir yere sahip olan şerbetli tatlılarımızdandır. Yapılışı kolay olan bu tatlımız hemen hemen ...
Devamını Oku

Fıstıklı Şekerpare

Fıstıklı Şekerpare, Tatlı tariflerimizin kategorisine en nefisi olan fıstıklı şekerparemizle devam edeceğiz. Şeker mi şeker, fıstık mı fıstık, yedikçe yemek ...
Devamını Oku

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi, Mutfaklarımızın klasik tatlarından, geleneksel eşsiz lezzetiyle ağızda dağılan, evde hemen hazırlayıp misafirleriniz hazır ta...
Devamını Oku

Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare, bu lezzet sıcacık çayın yanına harika bir uyum sağlayacak. Şekerpare tarifimize birkaç şey ekleyip geliştirdik. Çikolatayı sevenler kakaol...
Devamını Oku

Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare, Haşhaş, yiyeceğe tadını vermek için ve kokusunu vermek için, yiyeceklerin üzerine serpildiği gibi, yağ ile ezilerek krema haline getirile...
Devamını Oku

Fındıklı Şekerpare

Fındıklı Şekerpare, Yine tatlı kategorisindeyiz, tatlı yemek dünyada en özel hazlardan birisidir. Diğer özel hazlardan birisi de mutfaktayken müzik dinlemek,...
Devamını Oku

En Güzel Şekerpare Tarifi

En Güzel Şekerpare tarifi; tüm bayanların kendi yaptığı tarif hakkındaki yorumudur. Şekerpare hamurdan yapılan ve üzerine şerbet döküle bir tatlı anlamı...
Devamını Oku

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare Tatlısı pek çok kişinin yemeklerden sonra yemekten hoşlandığı bir tatlı türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tatlıyı misafirlerinize sunmak için d...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şekerpare
Kolay Şekerpare
Şekerpare Nasıl Yapılır
Fıstıklı Şekerpare
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024