Şekerpare Nasıl Yapılır

Şekerpare Nasıl Yapılır, Şekerpare Türk mutfaklarında özel bir yere sahip olan şerbetli tatlılarımızdandır. Yapılışı kolay olan bu tatlımız hemen hemen herkes tarafından oldukça beğenilir. Geleneksel tatlılarımızdan olan şekerpareyi evimizde yapmak çok basittir. Görselliği ile kurabiyeye benzemesi olmasından yapılışı da kurabiye yapmaya benziyor, kurabiyeden tek farkı şerbetinin olmasıdır.
Şayet bir tatlı yapmak istiyorsanız şekerpareyi yapıp ağzınızı tatlandırabilirsiniz. Kendi malzemelerinizle ve istediğiniz ölçüde pişirip ve pastanelerden aldığınız tatların ötesine geçebilirsiniz. Genel bir beğenesi olduğundan dolayı birçok yerde şekerpare ikram edilir. İşin içinde emeğiniz de olacağı için pastane tatlılarından çok daha tatlı olacaktır. Mutfağınızda daha çok vakit geçirmek ve güzel tatlarla buluşturmak bizlere günlük sıkıntılardan uzaklaştırarak, rahatlamamızı sağlayacaktır. Şekerpare Türk mutfaklarımızda fırınlanıp hazırlanan şerbetli tatlılar familyasından, yumurtalı hem yurtta hem de cihanda en sevilir olan tatlılarımızdan biridir. Aile dostlarınıza ve misafirlerinize en güzel tatlı ikramınız olacaktır. Hünerli hanımların ellerine yüreğine sağlık dileğiyle. Hazırlığımıza başlayabiliriz.

Şekerpare Nasıl Yapılır?


Malzemeleri

  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2,5 su bardağı un (Göz kararınca un ilave edebilirsiniz)

Şerbeti için

  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Üzerine
  • Yumurta sarısı
  • Arzuya göre fındık veya ceviz
Nasıl Yapılır?

Şerbetin Hazırlanması, Suyunu ve tozşekerini katıp orta boy bir tenceremizde kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp yarım limon suyunu ekleyip, 40 saniye sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.

Başlarken fırınımızı 170'c derecede ısıtıp da başlayalım. Şimdi hamur yoğurma kabımıza oda sıcaklığında olacak şekilde margarini, pudra şekerimizi de koyup mikser yardımı ile çırpalım. Çırpmaya devam ederken yumurtamızı ilave edip güzelce çırpalım. Bunlardan sonra sıvıyağımızı da ilave edelim. Kabımızın içine unumuzu, irmik, Hindistan cevizini, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave edip, alabildiğince unumuzu koyup hamurumuz toparlanıp kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım. Hamurumuz hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçaları koparıp elimizle yuvarlıyoruz ve ortalarına birer fındık batırıyoruz. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıttığımız fırınımıza tepsimizi verelim. Fırınımızda altı üstü kızarana kadar pişirelim. Pişen şekerparelerimizi fırınımızdan alıp şerbetinin daha iyi çekmesi için ufak bir tepsiye geçirelim. Üzerine yumurta sarısını sürelim. Şekerparemizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbetimizi döküp üzerini bir tepsiyle kapatıp şerbetinin çekmesini bekleyelim. Daha sonra soğuduktan sonra servisimize hazır hale gelir. Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle hoş muhabbetlerinizle geçirmeniz dileğiyle. Ellerinize yüreğinize sağlık.

Afiyet olsun.
19.01.2024 17:18:52
Şekerpare Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şekerpare Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şekerpare Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şekerpare

Şekerpare için malzemeler1 paket margarin1 su bardağı pudra şekeri4 yemek kaşığı irmik2 yemek kaşığı Hindistan...
Devamını Oku

Kolay Şekerpare

Kolay Şekerpare, Geleneksel bir tatlımız olan şekerparede yaparken yumurta kullandığımız şerbetli tatlılarımızdandır. Bazı yörelerde şerbeti kurabiye olarak ...
Devamını Oku

Fıstıklı Şekerpare

Fıstıklı Şekerpare, Tatlı tariflerimizin kategorisine en nefisi olan fıstıklı şekerparemizle devam edeceğiz. Şeker mi şeker, fıstık mı fıstık, yedikçe yemek ...
Devamını Oku

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi, Mutfaklarımızın klasik tatlarından, geleneksel eşsiz lezzetiyle ağızda dağılan, evde hemen hazırlayıp misafirleriniz hazır ta...
Devamını Oku

Kakaolu Şekerpare

Kakaolu Şekerpare, bu lezzet sıcacık çayın yanına harika bir uyum sağlayacak. Şekerpare tarifimize birkaç şey ekleyip geliştirdik. Çikolatayı sevenler kakaol...
Devamını Oku

Haşhaşlı Şekerpare

Haşhaşlı Şekerpare, Haşhaş, yiyeceğe tadını vermek için ve kokusunu vermek için, yiyeceklerin üzerine serpildiği gibi, yağ ile ezilerek krema haline getirile...
Devamını Oku

Fındıklı Şekerpare

Fındıklı Şekerpare, Yine tatlı kategorisindeyiz, tatlı yemek dünyada en özel hazlardan birisidir. Diğer özel hazlardan birisi de mutfaktayken müzik dinlemek,...
Devamını Oku

En Güzel Şekerpare Tarifi

En Güzel Şekerpare tarifi; tüm bayanların kendi yaptığı tarif hakkındaki yorumudur. Şekerpare hamurdan yapılan ve üzerine şerbet döküle bir tatlı anlamı...
Devamını Oku

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare Tatlısı pek çok kişinin yemeklerden sonra yemekten hoşlandığı bir tatlı türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tatlıyı misafirlerinize sunmak için d...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şekerpare
Kolay Şekerpare
Şekerpare Nasıl Yapılır
Fıstıklı Şekerpare
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024