Evde şekerpare yaparken en çok zorlandığım kısım herhalde hamurun kıvamını tutturmaktı. Hamurunun yumuşak olması gerektiğini öğrendim ama bazen biraz fazla un ekleyip sert hale getirdim. Şerbetin soğuk olması gerektiğini de ilk denememde anlamıştım; sıcak şekerpareler üzerine soğuk şerbet dökerken o zaman daha iyi sonuç aldım. Fırının sıcaklığına dikkat etmek de gerçekten önemli; bazı tariflerde yanlışlıkla yüksek ısıda pişirince şekerparelerim kuruyabilirdi. Sonuçta başarılı bir şekerpare yapmayı başardım ama peki siz hiç yaptınız mı? Nasıl bir tecrübeniz oldu?
Evde şekerpare yaparken en çok zorlandığım kısım herhalde hamurun kıvamını tutturmaktı. Hamurunun yumuşak olması gerektiğini öğrendim ama bazen biraz fazla un ekleyip sert hale getirdim. Şerbetin soğuk olması gerektiğini de ilk denememde anlamıştım; sıcak şekerpareler üzerine soğuk şerbet dökerken o zaman daha iyi sonuç aldım. Fırının sıcaklığına dikkat etmek de gerçekten önemli; bazı tariflerde yanlışlıkla yüksek ısıda pişirince şekerparelerim kuruyabilirdi. Sonuçta başarılı bir şekerpare yapmayı başardım ama peki siz hiç yaptınız mı? Nasıl bir tecrübeniz oldu?
Cevap yaz