{ "title": "Fındıklı Şekerpare", "image": "https://www.sekerpare.gen.tr/images/findikli-sekerpare.JPG", "date": "19.01.2024 23:35:53", "author": "Tanzer", "article": [ { "article": "Fındıklı Şekerpare, Yine tatlı kategorisindeyiz, tatlı yemek dünyada en özel hazlardan birisidir. Diğer özel hazlardan birisi de mutfaktayken müzik dinlemek, çünkü yaşama iksiri olan müzik, herkesteki yeri daha farklıdır. Kişinin yaşama fırtınalarına ve günlük hayatın bayağılıklarına karşı koruyan kalkandır. Bir fırtına var ki dışarıda kasıp kavuruyor, sanırım yağmur gelmek üzere, gerçi her mevsimin kendine has özelliği vardır. Aynı tatlılarımız gibi, böyle bir havada en güzeli mutfakta vakit geçirmektir. Akşam için güzel yemekler hazırlanan ve ardından şekerparemiz, bu şekerparemizle bildiğiniz diğer şekerpare tariflerini bir kenarı atıp, artık benim tarifim bu diyeceksiniz. Şekerparemizin özelliği şurubunda, şurubumuz karameliza olmuş şekerinden. İçinde leziz fındığı car. Daha ne olsun. Bu leziz tarifimizi ailecek bayılacaksınız. Şimdi deneme sırası marifetli hanımlarda. Umarız onlarda, sizde beğenip, sevdiklerinize yaparsınız. Elleriniz dert görmesin. Buyurun hazırlığımıza geçebiliriz.

Fındıklı Şekerpare Malzemeleri
Fındıklı Şekerpare Üzeri için
Şerbeti için
Fındıklı Şekerpare Nasıl Yapılır?

Şerbetin Hazırlanması, Tozşekerimizi ve suyumuzu orta tenceremiz de ocak ateşinde kaynatalım. Kaynamaya başlayınca 10 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. İlk başlarken fırınımızı 170'c derecede ısıtalım. Hamur yoğurma kabımızda oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, 6 yemek kaşığı irmiği, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizini, 2 yumurtayı, 4 su bardağı unu, vanilyayı, kabartma tozunu, fındığı kabımızda karıştırıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. Unumuzu her zamanki gibi azar, azar, eleyip ekleyelim. Hazırladığımız hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalarını koparıp elimizle küçük yuvarlaklar yapıp yağladığımız tepsimize dizelim. Üzerine de yumurta sarısını bir fırça yardımı ile sürüp birer adet fındığımızı tam ortasına batıralım. Önceden ısıttığımız fırınımıza hazır olan tatlımızı fırına verelim. Pembeleşinceye kadar iyice pişirelim. Tatlımız sıcakken soğuyan şerbetimizi üstüne gezdirelim. Tepsimizin üzerine başka bir tepsiyle kapatıp servis yapacağınız zaman a kadar bekletin. Ellerinize ve yüreğinize sağlık dileğiyle.

Not; İrmikten bir su bardağı ayırırsanız hamurunuz daha güzel çatlar. Siz de hamurun çatlamasını istiyorsanız irmiği artırabilirsiniz. Ağızda güzel dağılır.

Afiyet olsun.
" } ] }