{ "title": "Fıstıklı Şekerpare", "image": "https://www.sekerpare.gen.tr/images/fistikli-sekerpare.jpg", "date": "21.01.2024 00:22:47", "author": "Tunçhan", "article": [ { "article": "Fıstıklı Şekerpare, Tatlı tariflerimizin kategorisine en nefisi olan fıstıklı şekerparemizle devam edeceğiz. Şeker mi şeker, fıstık mı fıstık, yedikçe yemek isteyeceğiniz türden leziz bir tatlıyı kim sevmez ki; Olsa da yesek dediğimiz tatlılardandır şekerpare. Şerbetinin kararında olması çok mühimdir bu tatlının. Çeşitli yapım teknikleri olan Şekerpare'nin, değişmeyen tek özelliği şerbetinin olmasıdır. Bu nedenle bazı yörelerde adı \"Şerbetli kurabiye\" olarak da anılır. Farklı bir aroma tadının vermesi için genelde şerbetine az miktarda limon suyu, limon kabuğu rendesi veya vanilya eklenir. Dilerseniz 1 su bardağı un çıkarıp onun yerine 1 su bardağı toz fındık ekleyebilirsiniz. Emin olun çok seveceksiniz. Osmanlı Türk mutfağının en lezzetli tatlılarından bir olan ve akşam yemeğinden sonra sevdiklerinizle ve misafirlerinizle yiyebileceğiniz mükemmel tatlardan biridir. Misafir, evimizin bereketi, evin görünmez sahibi. Aşımızın en kıymetli ortağıdır. Mutfağımızda padişah gelecek edasıyla, kıyı köşede en kıymetli nimetlerini ortaya döken ve kendisinin bile tüketmeyip en güzelini, en süslüsünü misafirine ayıran marifetli hanımlarına. Osmanlının en güzel kültürlerini yaşatan hünerli hanımların elleri dert görmesin dileğiyle. Fıstıklı şekerparemizin hazırlığına başlayabiliriz.