{ "title": "Haşhaşlı Şekerpare", "image": "https://www.sekerpare.gen.tr/images/hashasli-sekerpare.JPG", "date": "21.01.2024 05:21:28", "author": "Berke", "article": [ { "article": "Haşhaşlı Şekerpare, Haşhaş, yiyeceğe tadını vermek için ve kokusunu vermek için, yiyeceklerin üzerine serpildiği gibi, yağ ile ezilerek krema haline getirilerek bu karışımdan hamur işlerinde hazırlanarak içine de haricen sürülerek kullanılır. Haşhaşın özelliği, Ağrı kesici, yumuşatıcı, solunum cihazına olumluluk gösterir. Laksatiftir ve balıkyağı yerine kullanılır. Sağlık açısından yağı, mesane iltihabında, raşitizmde, sıralı hastalığında ve kabızlıkta kullanılır. Ağrı ve sancıları dindirici özelliğine sahiptir. Bu tatlımız da çay saatlerinize eşlik etmesi için hazırlayabilirsiniz. Akşam yemeklerinden sonra veya beş çaylarının da vazgeçilmezlerinden olan haşhaşlı şekerparemiz, mavi haşhaş kullanarak yapacağınız nefis bir tatlı tarifimizdir. Görselliği ile iştah kabartan tatlımız, evinizde bulunan haşhaşı da ekleyip değişik bir görüntüsü olur. Kolay şerbetli bir tatlıyı ılık şerbetini sıcak şekerparelerin üzerine dökülmesidir. Şekerparelerin üzerinin kapatılıp bir gece bekletilmesidir. O zaman tam kıvamını alır.