{ "title": "İrmikli Şekerpare Tarifi", "image": "https://www.sekerpare.gen.tr/images/irmikli-sekerpare-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 09:44:02", "author": "Bengü", "article": [ { "article": "İrmikli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeleri
Şerbeti İçin Malzemeleri
Üzeri için
İrmikli Şekerpare Nasıl Yapılır?

İrmikli şekerpare yapımına başlamadan önce şerbeti hazırlamamız gerekir. Şerbeti önceden hazırlamamızın nedeni irmikli şekerpare ye soğuk olarak dökmek. Eğer sıcak olarak dökersek irmikli şekerpare de sıcak olacağı için hamurlaşma yapar. Derin bir tencereye 4 su bardağı su, 3 su bardağı şeker ve yarım limonun suyunu döküp orta ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Şerbetimiz kaynadıktan sonra kapağını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Derin bir kaba 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın sarısı,1 çay bardağı toz şekeri dökerek köpük oluncaya kadar 5 dakika karıştıralım. 1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket margarini ilave edelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım. Karışımı iyice harmanladıktan sonra 3, su bardağı un, 1 su bardağı irmik,1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı irmikli şekerpare hamurunun içine dökelim ve kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğurmaya devam edelim.

İrmikli şekerpare hamuru kulak memesi kıvamına geldikten sonra parçalar halinde kopararak mandalina boyutunda elimizde yuvarlayalım ve üzerini çatal ile çizelim. Tüm hamurları aynı işlemle yaptıktan sonra üzerine 1 adet yumurta sarısını eşit bir şekilde sürelim ve yağladığımız fırın tepsisine koyarak 10 dakika dinlendirelim. Bu sırada fırınımızın ayarını 180 dereceye getirelim ve 10 dakika boyunca ısıtalım. Fırın ısındıktan sonra tepsiyi koyalım ve ilk 10 dakika boyunca hamurun sönmemesi ve kabarması için fırının kapağını açmayalım. Yaklaşık olarak 25-30 dakika üzeri pembeleşinceye kadar piştikten sonra fırından çıkaralım. Soğuttuğumuz şerbeti üzerine eşit bir şekilde dökelim ve soğumaya bırakalım. İrmikli şekerpare hazır. Soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }