{ "title": "Kolay Şekerpare", "image": "https://www.sekerpare.gen.tr/images/kolay-sekerpare.jpg", "date": "19.01.2024 08:36:43", "author": "İrem Minel", "article": [ { "article": "Kolay Şekerpare, Geleneksel bir tatlımız olan şekerparede yaparken yumurta kullandığımız şerbetli tatlılarımızdandır. Bazı yörelerde şerbeti kurabiye olarak adı geçen şekerpare tatlısı kurabiye şeklinde yapılan hamurun üzerine şerbet dökülerek yapılan bir tatlıdır. Evde taze taze yapılan şekerpare tatlısının tadı elbette çok daha güzel olacaktır. Şekerpare tatlısı bütün hanımların mutfağında yapabileceği kolay bir tariftir. Hanımların mutfakta geçirilecek zamanları kısıtlı olduğunda neler keşfediliyormuş bir bilseniz. Tarif defterinize yanında yıldızlı olarak not edilecek, o kadar güzel o kadar nefis bir tarif. Ramazan ayının başlaması ile tatlı yiyeceğimiz artıyor ve bayramlarda zirveye çıkıyor. Bayram tatlıları, çikolatalar neredeyse her gittiğimiz evde bizi ev sahibi ile karşılanıyoruz.

Şekerpare tatlımızı, yemek davetlerinde ve diğer misafirler tarafından en çok beğenilen tatlılarımızın bir tanesidir. Şekerpare, diğer tüm yaptığınız tatlıları gölgede bırakacak kadar güzel olur. Çok hafif olan tatlımız hem de bir o kadar pratik. Hafta sonları özel misafirlerinize hazırlayabilirsiniz. Mükemmel tadı ve görüntüsüyle hayran bırakacaksınız. Ramazan ayına doğru yaklaştığımız şu günlerde, gönül rahatlığı ile ikram edeceğiniz ve iftar sofralarına da çok yakışacak hafif ve ağızda dağılan şerbetlimi şerbetli tatlımız. Üstelik tadına doyum olmaksızın da bereketlidir. Eşlerine sürpriz yapmak isteyen tüm hanımların ellerine ve yüreğine sağlık diyelim. Buyurun hazırlığımıza başlayabiliriz.

Kolay Şekerpare Malzemeleri
Şerbeti için malzemeleri
Kolay Şekerpare Nasıl Yapılır?

Şekerparemize başlamadan evvel fırınımızı önceden ısıtıp 170'c dereceye getirip hazırlığımıza başlayalım. İlk önce şerbetimizden başlayalım ki, ağır, ağır, soğutalım. Suyumuzu ve şekerimizi tencere koyup, ocağımıza koyalım. Şerbetimiz hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kaynatalım. İçine limon suyunu da sıkıp, 1-2 dakika daha karıştırıp, ateşten alıp soğumaya bırakalım. Çukur bir kap alalım. İçine 2 su bardağı unumuzu, pudra şekerimizi, karbonatımızı, yumurtamızı, margarinimizi ve irmiğimizi de ekleyip elimize yapışmayacak şekilde kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Gerektiğinde azar, azar, unu ilave edebilirsiniz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Yağladığımız fırın tepsimize şekerparelerimizi araları ayrı kalacak şekilde dizelim. Ortasına da Antep fıstığını batıralım. Önceden ısıttığımız fırınımıza verelim. Sıcak fırınımızda üstleri kızarana kadar pişirelim. Şekerparemizi nar gibi kızarana kadar pişirin. Az kızarırsa içi hamur kalabilir. Zaten iyi kızarmış tatlı daha lezzetli oluyor. Şekerparemizi fırınımızdan çıkardıktan sonra soğuyan şerbetimizi üzerine dökelim. Ellerinize ve yüreğinize sağlık dileyelim. Siz marifetli hanımlar; Allah yar ve yardımcınız olsun.

Not; İşiniz aceleyse üzerine yumurta sürülmese de olur, fakat yumurta sarısı hazır şekerparelerin görüntüsünü veriyor, tatlıyı parlak yapıyor.

Afiyet olsun.
" } ] }