{ "title": "Şekerpare Nasıl Yapılır", "image": "https://www.sekerpare.gen.tr/images/sekerpare-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 17:18:52", "author": "Ergin", "article": [ { "article": "
Şekerpare Nasıl Yapılır, Şekerpare Türk mutfaklarında özel bir yere sahip olan şerbetli tatlılarımızdandır. Yapılışı kolay olan bu tatlımız hemen hemen herkes tarafından oldukça beğenilir. Geleneksel tatlılarımızdan olan şekerpareyi evimizde yapmak çok basittir. Görselliği ile kurabiyeye benzemesi olmasından yapılışı da kurabiye yapmaya benziyor, kurabiyeden tek farkı şerbetinin olmasıdır. Şayet bir tatlı yapmak istiyorsanız şekerpareyi yapıp ağzınızı tatlandırabilirsiniz. Kendi malzemelerinizle ve istediğiniz ölçüde pişirip ve pastanelerden aldığınız tatların ötesine geçebilirsiniz. Genel bir beğenesi olduğundan dolayı birçok yerde şekerpare ikram edilir. İşin içinde emeğiniz de olacağı için pastane tatlılarından çok daha tatlı olacaktır. Mutfağınızda daha çok vakit geçirmek ve güzel tatlarla buluşturmak bizlere günlük sıkıntılardan uzaklaştırarak, rahatlamamızı sağlayacaktır. Şekerpare Türk mutfaklarımızda fırınlanıp hazırlanan şerbetli tatlılar familyasından, yumurtalı hem yurtta hem de cihanda en sevilir olan tatlılarımızdan biridir. Aile dostlarınıza ve misafirlerinize en güzel tatlı ikramınız olacaktır. Hünerli hanımların ellerine yüreğine sağlık dileğiyle. Hazırlığımıza başlayabiliriz.

Şekerpare Nasıl Yapılır?

Malzemeleri
Şerbeti için
Üzerine
Nasıl Yapılır?

Şerbetin Hazırlanması, Suyunu ve tozşekerini katıp orta boy bir tenceremizde kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp yarım limon suyunu ekleyip, 40 saniye sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.

Başlarken fırınımızı 170'c derecede ısıtıp da başlayalım. Şimdi hamur yoğurma kabımıza oda sıcaklığında olacak şekilde margarini, pudra şekerimizi de koyup mikser yardımı ile çırpalım. Çırpmaya devam ederken yumurtamızı ilave edip güzelce çırpalım. Bunlardan sonra sıvıyağımızı da ilave edelim. Kabımızın içine unumuzu, irmik, Hindistan cevizini, kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave edip, alabildiğince unumuzu koyup hamurumuz toparlanıp kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım. Hamurumuz hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçaları koparıp elimizle yuvarlıyoruz ve ortalarına birer fındık batırıyoruz. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıttığımız fırınımıza tepsimizi verelim. Fırınımızda altı üstü kızarana kadar pişirelim. Pişen şekerparelerimizi fırınımızdan alıp şerbetinin daha iyi çekmesi için ufak bir tepsiye geçirelim. Üzerine yumurta sarısını sürelim. Şekerparemizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbetimizi döküp üzerini bir tepsiyle kapatıp şerbetinin çekmesini bekleyelim. Daha sonra soğuduktan sonra servisimize hazır hale gelir. Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle hoş muhabbetlerinizle geçirmeniz dileğiyle. Ellerinize yüreğinize sağlık.

Afiyet olsun.
" } ] }