{ "title": "Şekerpare Tatlısı", "image": "https://www.sekerpare.gen.tr/images/sekerpare-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 11:16:02", "author": "Ulukut", "article": [ { "article": "Şekerpare Tatlısı pek çok kişinin yemeklerden sonra yemekten hoşlandığı bir tatlı türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tatlıyı misafirlerinize sunmak için de rahatlıkla yapabilmeniz mümkündür. Pek çok kişi hazır olarak satın alabiliyor olsa da aslında hazır alınmış ve şerbetlenmiş Şekerpare kullanabiliyor olsa da aslında hazır olanla ev yapımı olan arasındaki lezzet farkı büyük ölçüde belli olmaktadır.

Şekerpare Tatlısı Hamur Malzemeleri
Şekerpare Tatlısı Şerbet Malzemeleri
Üzeri için
Şekerpare Tatlısı Hamuru Nasıl Yapılır?

Yarım paket oda sıcaklığında beklemiş olan margarini bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı şeker ile karıştırıyoruz. Şekerlerin iyice yağ ile eridiğinden emin olduktan sonra içine bir yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın sarısı ile beyazını da ilave edip yine iyice yedirene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra irmiği ve unu da ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Son olarak bir paket kabartma tozunu ve bir paket vanilyayı da ekledikten sonra istediğimiz gibi bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Bu hamuru hazırlarken en dikkat edilmesi gereken konu malzemelerin sırayla koyulması ve bir malzeme koyduktan sonra onu iyice yedirmeden diğerini koymamanız gerektiğidir. Aksi takdirde malzemeleriniz yeterince yoğrulmamış ve birbirine geçmemiş olacaktır. Bu da yerken size ağzınızda istediğiniz tadın oluşmamasına neden olacaktır.

Hamurunuz istediğiniz kıvama geldikten sonra küçük parçalar kopararak yuvarlak toplar halinde tepsinize aralıklı olarak dizin. Daha sonra hafifçe topların üstüne bastırıp bir yumurtayı çırptıktan sonra toplarımızın üzerine sürüyoruz. Sonra çatal yardımı ile hamur toplarının üzerindeki yumurta sarılarına şekil veriyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına atarak iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra pişen Şekerpare Tatlısı parçalarımızı soğuması için bırakıyoruz.

Şekerpare soğumaya bırakılırken bir yandan da şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için öncelikle 4 su bardağı şekeri bir kaba koyarak kavuruyoruz. Hafif kristalleşmeye başladıktan sonra 4 su bardağı suyu da şekerimizin üzerine yavaşça döküyoruz. Bundan sonra yarım limonun suyunu da sıkarak şerbetimize ekliyoruz ve bir taşım kadar kaynatıyoruz. Şerbet ılık hale geldikten sonra tepside ya da bor camda bulunan soğumuş şekerparelerin üzerine yavaşça döküyoruz. Ilık şerbet şekerpare tarafından iyice çekildikten sonra Şekerpare Tatlısı yenebilecek hale gelecektir.

Eğer hazır şekerpare alırsanız şerbet sıcakken tatlının üzerine dökmeniz gerekebilmektedir. Kimi tariflerde de şerbet ile kaynatmanız gerektiği söylenebilmektedir. Bu durumda yapmanız gereken şey ise sadece iki taşımlık kadar tatlıyı kaynatmanız gerekecektir. Sonra soğumaya bırakmanız gerekecektir. Dilerseniz kaymakla ya da yaz aylarında dondurma ile de servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }