{ "title": "Şekerpare", "image": "https://www.sekerpare.gen.tr/images/sekerpare.jpg", "date": "21.01.2024 12:38:40", "author": "Masun", "article": [ { "article": "
Şekerpare için malzemeler
Şekerpare şerbeti için malzemeler
Şekerparelerin nasıl yapılır?

Öncelikle şekerparenin şerbetini hazırlamakla başlayın.

3 su bardağı şeker, 4 su bardağı suyu derin bir tencereye koyun ve ardından yarım limonun suyunu sıkıp tencereye ilave edin. Orta ateşte şerbet kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Şerbet hazır olduktan sonra bir kenara alın.

Derin bir kaba 1 paket margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik,2 yemek kaşığı Hindistan cevizi, 2 adet yumurta kaba dökerek yavaş yavaş karıştırmaya başlayın. Karışımı harmanladıktan sonra 4 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ilave edin ve iyice yoğurun. Şekerpare hamuru kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan küçük parçalar koparın. Tüm parçaları kurabiye büyüklüğüne getirin ve önceden yağlanmış fırın tepsisine tek tek dizin. Daha sonra şekerparelerin üzerine fındık koyun. Fırının ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısıtın. Fırın tepsinini fırının içine koyun ve ilk 10 dakika kapağını kesinlikle açmayın. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Şekerpareler piştikten sonra fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirin. Daha önceden hazırladığınız şerbeti şekerparelerin üzerine eşit bir şekilde dökün ve soğumasını bekleyin. Şekerpare hazır.

Afiyet olsun.

Şekerpare yapmanın püf noktaları

Kullanacağınız margarin kesinlikle oda sıcaklığında olmalı. Oda sıcaklığında olmazsa eğer margarini hamurun içinde yoğuramazsınız.

Şekerpare hamurunu iyice yoğurun. Ne kadar uzun yoğurursanız şekerpare o kadar güzel olur.

Şekerpare karışımına unu azar azar ekleyin ki hamur kabarcıklar oluşmasın.

Fırının kapağını ilk 10 dakika kesinlikle açmayın. Eğer açarsanız şekerpare hamuru söner ve kabarmaz.

Şekerpareye şerbeti soğuk dökün. Çünkü şekerpare fırından çıktıktan 5 dakika sonra şerbeti dökmeniz gerekiyor. Eğer şerbette sıcak olursa şekerpare hamur olur ve yenmez.
" } ] }