Tarçınlı şekerpare tarifi nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Mis kokulu tarçınla taçlandırılmış bu nefis şekerpare, yumuşacık dokusu ve tam kıvamında şerbetiyle çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tatlı, sunumuyla da göz dolduruyor.

19 Kasım 2025

Tarçınlı Şekerpare Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)

Şerbeti İçin:


  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10-12 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın.
  • Hamur için; yumuşak tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırma kabına alın.
  • Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Şerbet soğuk, şekerpareler sıcakken şerbeti üzerine dökün.
  • Tarçın ve pudra şekerini karıştırıp şekerparelerin üzerine serpin.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok sert olursa şekerpareleriniz sertleşebilir, bu yüzden yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
  • Şerbetin soğuk, tatlıların sıcak olması şerbetin çekmesi için önemlidir.
  • Fırından çıkan şekerparelere hemen şerbet dökmeyin, 2-3 dakika beklettikten sonra dökün.
  • Tarçın ve pudra şekeri karışımını şerbeti çektikten sonra serperseniz daha iyi tutunur.
  • Şerbetin kıvamı için limon suyu eklemek şerbetin şekerlenmesini önler.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;